Няколко полезни стъпки при забравена iPhone или iPad парола

Konstantin
21/07/2020 ❘ 15:00

Независимо дали използвате някое от последните или по-стари поколения iPhone или iPad, вашето устройство се отличава с една изключително сериозна защита, което вероятно не е никаква тайна за който и да е потребител. Ето какво обаче трябва да направите, ако сте забравили комбинацията от шестте цифри, чрез която всеки от вас може да отключи своя смартфон или таблет.

Преди да започнем, припомняме, че дори и да използвате вградения сензор за разпознаване на пръстов отпечатък или Face ID, вашето устройство периодично изисква да въведете и цифрената комбинация, така че вероятността да я забравите е малка, но ако това се случи, може да разгледате следните лесни за изпълнение стъпки, които ще ви помогнат да се справите с неудобството.

Не трябва да забравяте, че при всеки шест грешни опита за отключване на вашия iPhone или iPad, системата ще ви блокира за 5 минути. При следваща некоректна серия – за 10, след това за 15 минути и дори може да изтрие цялото съдържание, с което разполага устройството от съображения за сигурност, така че ако не сте сигурни точно каква е паролата, която сте избрали предварително, ви препоръчваме да направите просто един Restore през iCloud, iTunes или Finder, ако използвате macOS Catalina.

Ако сте включили автоматичното архивиране на вашето съдържание през облачната услуга на Apple, което може да стане, като отворите системните настройки, докоснете върху вашия акаунт, след това върху iCloud и iCloud Backup, отворете през интернет iCloud.com и се впишете със съответното Apple ID. Остава да потърсите раздел Find, да преминете към iOS или iPadOS устройството, на което сте забравили цифрената комбинация и да кликнете върху Erase.

Цялото съдържание, включително и паролата за отключване ще бъдат изтрити по отдалечен начин, а след като стартирате устройството, просто въведете вашето Apple ID и паролa, след това изберете възстановяване на съдържание през iCloud и сте готови, докато нещата при iTunes или Finder са малко по-сложни. Свържете устройството към вашия Mac с USB кабел, след това го стартирайте в системен режим, през iTunes или Finder и изберете Restore от предварително направен архив (стига да разполагате с такъв), изчакайте процеса да приключи и сте готови.

Източник:iMagazin