Очакваните iPhone 12 поколения може да се появят на два етапа

Konstantin
08/09/2020 ❘ 08:00

Според повечето източници, в рамките на тази година ще се запознаем с цели четири изцяло нови iPhone поколения. Вниманието на голяма част от потребителите вече е насочено към най-бюджетния и атрактивен 5.4 инчов модел с разпънат екран във всеки край и вградена TrueDepth камера, която разработка заедно с очаквания смартфон на Apple от най-висок клас може да се появи дори малко по-късно от останалите две предложения.

Вече разгледахме официалното изявление на финансовия директор на Apple Лука Маестри от преди десетина дни, според което за разлика от миналата година, когато iPhone продажбите стартираха края на септември, тази година очакваме доставката да се забави с няколко седмици. Все пак наложените мерки срещу COVID-19 дават негативно отражение върху огромна част от компаниите и то в световен мащаб, но нека видим и последната прогноза на Bloomberg, която се базира на неофициална информация, идваща от тайвански доставчици на компоненти:

Новата iPhone гама може да пристигне на два етапа. Първият или двете 6.1 инчови поколения по някое време на месец октомври, докато 5.4 и 6.7 инчовите предложения не по-рано от ноември месец, като причината за това се крие в доставката на вградените SLP дънни платки в устройствата. Доставките на тези за 6.1 инчовите поколения стартира през юли месец, а тези за останалите две поколения през втората половина на август.

Видно от прогнозата, 5.4 инчовата разработка, която няма да крием, очакваме с нетърпение, заедно с 6.7 инчовото поколение или смартфона на Apple от най-висок клас ще се забавят малко повече, но това не означава, че компанията няма да ни изненада с представянето на устройствата и през месец септември. Реално погледнато, съществува вероятност разработките да бъдат представени и в рамките на следващите няколко седмици, като доставките ще се забавят малко повече от стандартното за целта време.

Голяма част от източниците се обединяват около появата на цели четири поколения, като iPhone 12 и iPhone 12 Max или по-бюджетните варианти ще се отличават с диагонал на екрана от 5.4 и 6.1 инча, докато iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, или смартфоните на Apple от най-висок клас, ще разполагат с диагонали от 6.1 и 6.7 инча, но това не е всичко. Добрата новина се крие в прогнозата за OLED екран при всяко от очакваните устройства, докато 120 херцовата Pro Motion честота на опресняване ще намери своето място единствено в очакваните поколения Pro. Повече за очакваните iPhone поколения може да разберете, след като посетите тази връзка.

За да видите съпоставка на размерите на очаквания 5.4 инчов iPhone спрямо актуалните към днешна дата поколения, натиснете тук.

Източник:MacRumors