Очакваните MacBook поколения с процесори Apple Silicon

Konstantin
14/07/2020 ❘ 08:00

Както вече знаем, по време на WWDC 2020 през първата половина на миналия месец, Apple представи не само новите версии на своите операционни системи, но и един изцяло нов процесорен чип, който ще може да откриете в очакваните преносими MacBook и настолни Mac поколения. Според официалната информация от технологичния гигант, първите задвижвани от Apple Silicon компютри ще се появят в края на тази година, но нека видим и кои биха могли да бъдат тези разработки или поне според прогнозата на Ming Chi Kuo от KGI.

Доказалият се със своите точни прогнози анализатор залага на актуализиран 13.3 инчов MacBook Prо и MacBook Air през последните месеци на тази година. И двете разработки ще се задвижват с изцяло новия Apple Silicon процесор, но има и още нещо. Според Ming Chi Kuo, в рамките на следващата година, процесорната разработка ще намери своето място и в изцяло новите 14.1 и 16 инчови MacBook Pro поколения, което звучи съвсем логично. Все пак от Apple вече сигнализираха, че в рамките на следващите две години новият процесорен чип ще замести изцяло използваните към днешна дата x86 разработки на Intel.

Ако се доверим на прогнозата на KGI, очакваното в края на тази година MacBook Pro поколение няма да се различава кой знае колко съществено от добре познатото ни към днешна дата, с изключение на Arm базираната и проектирана изцяло от Apple процесорна разработка. Вероятно това ще бъде първият преносим компютър с вграден Apple Silicon чип, който ще стигне до потребителите в края на 2020 година или през първото тримесечие на идната година, което означава само едно. Масовото производство на прогнозирания 13.3 инчов MacBook Pro може да стартира в рамките на последното тримесечие на тази година.

Колкото до прогнозираните 14.1 и 16 инчови варианти на MacBook Pro, според Kuo, те ще се появят през второто или дори третото тримесечие на следващата година, но не само с вграден Apple Silicon процесорен чип, но и с изцяло нов дизайн, допълнен с Mini LED дисплей панел. Реално погледнато, през последните няколко месеца преминахме през доста слухове и прогнози за появата на тези компютри през октомври или ноември месец на тази година, но вече сме почти сигурни, че това няма да се случи.

Новата процесорна разработка на Apple ще може да се похвали с доста по-висока производителност при по-ниска консумация на енергия, а ние няма да пропуснем да ви запознаем с още любопитни подробности около нея и прогнозираните MacBook поколения, когато разполагаме с такива.

Източник:MacRumors