Официално: Apple обяви събитие за 15 септември

iMagazin
09/09/2020 ❘ 06:56

От Apple обявиха на официалната страница на компанията, че на 15 септември ще бъде проведено специално събитие в залата Steve Jobs Theater в Apple Park, Купертино. Началният час е 20:00 българско време, а събитието ще бъде изцяло онлайн, като представители на медиите и публика няма да присъстват в залата.

Очаква се форматът да наподобява този на WWDC 2020 (Световната конференция на разработчици на Apple), която се проведе през юни отново пред закрити врата, поради мерките, свързани с COVID-19. Събитието ще се предава на живо на официалния сайт на компанията. Това, което знаем със сигурност, е че на 15 септември ще видим нови Apple продукти. Според повечето спекулации, обаче, това няма да бъдат така очакваните нови поколения iPhone, а фокусът ще бъде поставен върху iPad и Apple Watch.

Напомняме, че очакваме доста натоварен есенен сезон по отношение на продуктовата гама на Apple. След като от Apple обявиха официално, че тазгодишните нови модели iPhone ще се появят на пазара малко по-късно в сравнение с предишни години, спекулациите относно точните дати за това все още продължават в интернет пространството. Голяма част от източниците се обединяват около появата на цели четири поколения, като iPhone 12 и iPhone 12 Max или по-бюджетните варианти ще се отличават с диагонал на екрана от 5.4 и 6.1 инча, докато iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, или смартфоните на Apple от най-висок клас, ще разполагат с диагонали от 6.1 и 6.7 инча. Вероятно ще видим нов Dark Blue цвят, а захранващият адаптер няма да бъде включен в окомплектовката на смартфоните.

Колкото до събитето на 15 септември, очакваме да видим цели две нови поколения Apple Watch, както и iPad Air 4, който ще може да се похвали с безрамков дизайн и Touch ID сензор отстрани на устройството. Предстои да разберем дали на тази дата ще бъдат обявени и първите Mac компютри с новите Apple Silicon процесори. Сред останалите продукти, планувани от Apple за тази есен попадат AirTags - сензори, които можете да прикрепите към ценните за вас неща, за да не ги губите, както и първите over-ear слушалки, брандирани с логото на Apple - AirPods Studio, а ние няма да пропуснем да ви уведомим за всеки нов продукт, още със самото му представяне. 

Източник:iMagazin