Официално: Ще се запознаем с iPhone 12 няколко седмици по-късно

Konstantin
31/07/2020 ❘ 08:00

Според повечето източници, в рамките на тази година ще се запознаем с цели четири изцяло нови iPhone поколения. Вниманието на голяма част от потребителите вече е насочено към най-бюджетния и атрактивен 5.4 инчов модел с разпънат екран във всеки край и вградена TrueDepth камера, а ние имаме една не толкова добра новина. Съществува вероятност разработките да бъдат представени няколко седмици по-късно, за разлика от всички предни години.

Вече разгледахме най-вероятната дата за онлайн представянето на новите продукти на Apple през септември. Заложихме на осмото число от месеца, но явно не трябва да подценяваме и възможността за потенциално забавяне в доставките на компоненти на всички свързани с компанията от Купертино производители. Все пак наложените мерки срещу COVID-19 дават негативно отражение върху огромна част от компаниите и то в световен мащаб, но нека видим и официалния коментар на финансовият директор на Apple Лука Маестри от преди броени часове:

За разлика от миналата година, когато iPhone продажбите стартираха края на септември, тази година очакваме доставката да се забави с няколко седмици.

Видно от изявлението, вече съвсем основателно може да очакваме появата на новите iPhone модели по някое време на месец октомври, но пък това не е толкова страшно. Не трябва да подминаваме и факта, че за първи път от Apple стига официална информация за разработването на нови смартфон поколения. Всички предни години, технологичния гигант пазеше своите очаквани разработки в тайна, но нека да си припомним и с какво очакваме да ни изненада компанията от Купертино след около два месеца.

Голяма част от източниците се обединяват около появата на цели четири поколения, като iPhone 12 и iPhone 12 Max или по-бюджетните варианти ще се отличават с диагонал на екрана от 5.4 и 6.1 инча, докато iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, или смартфоните на Apple от най-висок клас, ще разполагат с диагонали от 6.1 и 6.7 инча, но това не е всичко. Добрата новина се крие в прогнозата за OLED екран при всяко от очакваните устройства, докато 120 херцовата Pro Motion честота на опресняване ще намери своето място единствено в очакваните поколения Pro. Повече за очакваните iPhone поколения може да разберете, след като посетите тази връзка.

За да видите съпоставка на размерите на очаквания 5.4 инчов iPhone спрямо актуалните към днешна дата поколения, натиснете тук.

Източник:9to5mac