Добавете интернет връзка във вашето Dock меню на OS X

Konstantin
11/07/2016 ❘ 00:00

Фабрично заложеното във вашето OS X устройство приложение Safari предлага една изключително бърза възможност за интернет сърфиране, а заедно с нея и много удобен начин за запаметяване и подредба на вашите любими страници.

Въпреки удобната възможност за бърз достъп до всеки предпочитан сайт, преди всичко трябва да отворите приложението, а днес ще ви запознаем с един още по-лесен вариант, благодарение на който неограничен брой избрани от вас страници могат да бъдат добавени към вашето Dock меню.

Screen Shot 2016-07-11 at 10.32.45 AM

Преди всичко трябва да отворите вашето Safari приложение, а след това да заредите страницата, която желаете да бъде добавена в Dock. След това просто натиснете върху адреса и без да пускате маркирания текст, преместете избраната връзка във вашето меню. Това е всичко, определете позицията, която желаете да заеме вашата любима връзка и отпуснете маркера. Важно е да знаете, че вашата връзка може да бъде пусната единствено в дясната част на лентата, която е отделена с малка вертикална линия.

Screen Shot 2016-07-11 at 10.33.28 AM

Хубаво е да знаете, че при положение на отворен браузър, при повикване на предварително запазен сайт в Dock, той ще бъде зареден в отделен таб, съобразно настройките по подразбиране на вашия браузър.

Любима връзка може да бъде добавена и от друг браузър, при който може да се наложи да натиснете върху иконата на сайта, а след това да я преместите във вашия Dock по абсолютно идентичен начин.

Screen Shot 2016-07-11 at 10.31.19 AM

Функцията се изпълнява по изключително лесен и бърз начин, а благодарение на нея, дори и вашето интернет приложение да бъде изключено, в момента, в който натиснете върху любимата страница, Safari ще се стартира автоматично и ще зареди връзката, с което се надяваме, че прекарваното време пред вашето OS X устройство ще бъде още по-приятно.

Вижте какви промени ще предложи приложението Safari в очакваната актуализация macOS Sierra, като натиснете тук. Припомняме ви, че компютърната операционна система ще дебютира след броени седмици, а за нея може да разберете повече, тук.