Основни стъпки при работа с Files съдържание през iOS и iPadOS

Konstantin
02/09/2020 ❘ 14:30

Макар и всички вече да сме в очакване на официалната версия на iOS 14, не трябва да забравяме, че заедно с появата на актуалната към днешна дата мобилна операционна система на Apple, компанията даде старт и на изцяло новата iPadOS. Тя придава едно още по-професионално измерение на вашия съвместим iPad, и то без значение от неговото поколение, но нека да се върнем към заложеното Files приложение, което може да откриете и в двете операционни системи.

Прехвърляне на съдържание

В рамките на полезното приложение може да намерите всяка част от съдържанието, което присъства във вашия iPhone или iPad и не само. Разполагате с достъп до файловете от вашето iCloud пространство или друга облачна услуга, а за да прехвърлите съдържание от една папка в друга, просто докоснете върху съответния елемент и задръжте с пръст върху него. Остава само да го преместите върху папката, в която желаете да се появи и сте готови, но нека видим и по какъв начин всеки от вас може да сортира визуализираните файлове.

Сортиране на съдържание

Отворете Files, след това някоя папка с повече от един или два файла и дръпнете с пръст от горната част на екрана (примерно от полето за търсене) надолу. Ако вече сте изпълнили предната стъпка, под полето за търсете ще се появят и всички варианти за сортиране, а на вас не ви остава нищо друго, освен да докоснете върху Name, Date, Size или Tags и сте готови. Съдържанието ще се подреди съобразно зададените от вас параметри мигновено.

Добавяне на облачна услуга

За да добавите различна от iCloud облачна услуга, трябва да свалите приложението на съответната услуга от App Store, да се впишете с вашия акаунт и сте готови. Тя ще се появи автоматично във Files, а вие може да прехвърляте съдържание между всеки облак или устройство по стандартен начин. Ако искате да редактирате името на избран файл или папка, това също може да стане по доста лесен начин.

Промяна на име на файл/папка

Трябва да се уверите, че не сте активирали визуализирането на съдържание под формата на списък. Тази възможност може да бъде изключена, след като докоснете върху малкия бутон, разположен в горната дясна част на екрана, а за да промените името на избран файл или папка докоснете върху него, в отворения прозорец нанесете корекцията, след това докоснете върху Done и сте готови, но има и една малка особеност. Не се опитвайте да промените имената на заложените папки, операционната система няма да ви позволи.

Източник:iMagazin