Поредната интересна промяна в очакваните iOS 14 и iPadOS 14

Konstantin
04/08/2020 ❘ 11:30

Не е никаква тайна, че вниманието на потребителите вече е насочено почти изцяло към очакваната нова версия, както на iOS, така и на системата, която задвижва таблетите на Apple. Повече за следващата версия на мобилната операционна система може да разберете, след като посетите тази връзка. Промените в iPadOS 14 са идентични с тези в iOS 14, а ние ще ви запознаем с една не толкова голяма, но пък интересна възможност, с която вероятно ще се отличават очакваните системи през идната есен.

Вече знаете, че всяка нова версия на която и да е от операционните системи на Apple носи доста промени и в голяма част от заложените iOS приложения, което е съвсем разбираемо. Все пак доста от тях вече са се превърнали в една неразделна част от ежедневието на всички потребители. Повече за промените в мобилната версия на Maps можете да разберете, след като посетите тази връзка. За да се запознаете с промените в заложеното Messages приложение, натиснете тук, а ние имаме още една добра новина.

Въпреки страхотните възможности и скорост на работа, с които могат да се похвалят заложените Safari и Mail приложения, със следващата версия на iOS и iPadOS, вероятно всеки потребител ще може да заложи като мейл клиент или браузър по подразбиране и различно от фабричните приложения. Все още не разполагаме с кой знае колко детайлна информация относно новата възможност, но едно е сигурно. Разработчиците на приложенията, които попадат в тези две категории ще трябва да направят корекции в кода на своите проекти, така че да отговарят на множество изисквания на Apple, относно защитата на лични данни, сигурност и начин на функциониране.

Припомняме ви, че още повреме на WWDC 2020 от компанията се похвалиха, че настолното Safari приложение ще може да се похвали с двойно по-висока скорост на работа, спрямо Chrome разработката на Google. При мобилната версия нещата не са кой знае колко по-различни, така че се съмняваме да се възползвате от очакваната промяна, особено ако използвате и настолната версия на Safari, която се синхронизира автоматично и с мобилната, но монетата има и друга страна.

При всички положения съществуват доста iOS и iPadOS потребители, който използват PC с настолен вариант, примерно на Chrome, които поради опцията за синхронизиране, биха искали разработката на Google да е браузър по подразбиране и на тяхното мобилно устройство.

Източник:iMagazin