Повече за iOS 14 и кога очакваме да се появи системата

iMagazin
01/07/2020 ❘ 16:00

Apple представи новата мобилна операционна система по време на WWDC 2020 на 20 юни - първата в историята на компанията Световна конференция на разработчиците, провела се изцяло онлайн. Промените в iOS 14 включват различен Home екран, редица новости в потребителския интерфейс, картина-в-картината, подобрения в Siri, приложение Translate от Apple и още много други.

За да се запознаем отблизо с тези промени и да можем да оценим ефекта им върху всекидневната ни работа с iPhone, ще трябва да почакаме още малко. По традиция Apple представя новите си операционни системи през юни, но за да стигнат те до масовите потребители, трябва малко време, през което да се изчистят всички грешки. Тази година, на WWDC, от компанията не споменаха кога ще бъде пусната официално iOS 14, като споделиха единствено, че това ще се случи през есента.

Ние се надяваме тя да бъде достъпна за инсталиране между 14 и 18 септември, като това предположение се базира на предишните години, знаейки, че операционната система е обвързана с идването на следващото поколение iPhone. Все повече се засилват, обаче, слуховете, че пускането на iPhone 12 ще се забави до месец октомври, което вероятно означава, че същата съдба може да сполети и iOS 14. Ето и кога на кои дати се появиха и предните пет мобилни операционни системи на Apple:

  • iOS 13: 19 септември 2019, четвъртък
  • iOS 12: 17 септември 2018, понеделник
  • iOS 11: 20 септември 2017, сряда
  • iOS 10: 13 септември 2016, вторник
  • iOS 9: 16 септември 2015, сряда

Има начин да изпробвате iOS 14 още преди тя да бъде пусната официално за масовите потребители. За целта, трябва да се присъедините към Apple Beta Software Program, като посетите този линк: https://beta.apple.com/sp/betaprogram/. Първата бета версия на iOS 14, предназначена за разработчици, вече е налична за тестване. За да я изпробвате обаче, трябва да сте регистриран разработчик на приложения в системата на Apple.

Очакваме първата публична бета на iOS 14 да се появи някъде около 13 юли. Тя ще ви даде възможност да се докоснете до новата операционна система още преди нейното пускане. Ние обаче не препоръчваме да я инсталирате на основното си Apple устройство, тъй като тя все още дава множество грешки, а голяма част от приложенията, които използвате в ежедневието си, все още не са пригодени към нея.

Последно, ще ви запознаем с кои устройства ще бъде съвместима iOS 14:

Източник:iMagazin