Повече за полезната USB Accessories настройка през iOS и iPadOS

Konstantin
29/07/2020 ❘ 13:00

Макар и да сме в очакване на официалната версия на iOS и iPadOS 14, не трябва да подминаваме и промените, с които дебютираха актуалните към днешна дата системи на Apple, задвижващи всички съвременни iPhone и iPad поколения. iOS 13 може да се похвали с доста оптимизиран начин на работа и то в комплект с никак не малко възможности, но има и още нещо. Това важи и за iPadOS, а ние ще ви покажем как функционира полезната USB Accessories настройка, до която може да достъпите и през двете системи.

Ако вече разполагате с някоя от последните версии на мобилната операционна система, просто активирайте USB Accessories и защитата на вашето устройство ще премине на едно по-високо ниво. Ако искате да свържете USB устройство, без значение от неговия вид към своя iPhone или iPad, ще се наложи да отключите екрана. В противен случай, връзката може да бъде използвана единствено за зареждане на батерията, докато опитите за отключване на устройството или пък за сваляне на неговото съдържание по системен начин от трето лице ще бъдат невъзможни.

Ако все още не сте преминали към последната актуализация на iOS 13 или iPadOS поне 13.2, това може да стане по доста лесен начин. Потърсете разработката в раздел Software Update на системните настройки, след като преминете през General, а за да включите USB Accessories, ще се наложи да преминете през още няколко стъпки. Отворете Settings, след това раздел Face ID & Passcode или Touch ID & Passcode, въведете своята парола, за да продължите, потърсете името на полезната функция, активирайте я по стандартен начин и сте готови.

Източник:iMagazin