Правилен начин да почистите своите AirPods и AirPods Pro

Konstantin
08/07/2020 ❘ 14:00

Изцяло новото Pro поколение на хитовите AirPods слушалки разполага с функции като Active Noise Cancellation и Transparency режим. Подобно на AirPods 2, AirPods Pro функционират с новия H1 чип, който се отличава с по-висока стабилност на работа, до два пъти по-бързо изграждане на връзка с устройство, до 1.5 пъти по-бързо осъществяване на телефонно обаждане, 50% повече време за разговор с едно зареждане, но нека видим и как да почистите вашите безжични Apple слушалки.

През последните дни ви показахме не само как да почистите MacBook или Magic клавиатура по правилен начин, но и как да хигиенизирате своя iPhone без да го увредите. Надяваме се, че тези съвети са ви помогнали да се справите с не толкова тежката задача, но нека видим и по какъв начин всеки от вас може да почисти своите безжични AirPods от първо поколение, второ поколение и AirPods Pro слушалки.

Започваме с лесната част. Вземете микрофибърна кърпа, най-добре е тя да бъде толкова фина, колкото е и тази, с която почиствате очилата си. Отправете се към корпуса на слушалките и тяхната кутия. Не използвайте агресивни препарати и най-важното – не ги нанасяйте директно нито върху слушалките, нито върху кутията за зареждане. Достатъчно е да пръснете върху малката кърпичка, а останалата част е ясна – внимателно почистете корпуса без да упражнявате силен натиск.

Втората част от задачата е по-сложна за изпълнение или по-скоро изисква да бъдете доста внимателни. Вземете клечка за зъби и се опитайте да почистите всичката мръсотия, която е попадната както в тази част на слушалките, която се намира във вашите уши, така и в страничната метална мрежа. Обиколете краищата, след това изтръскайте слушалката и би трябвало всичко да си дойде на мястото. По време на изпълнението на тази стъпка не трябва да използвате никакви препарати или различни инструменти, като карфици или пък фини отвертки, с които бихте могли да нараните мрежата.

Стъпките са идентични както при почистване на първото и второто AirPods поколение, така и на AirPods Pro, но с една малка разлика. Всеки потребител на AirPods Pro може да свали гумените накрайници, след това да ги почисти с неагресивен препарат под течаща вода и, като бъдат подсушени, да ги върне върху корпуса на всяка от слушалките, а ние ви препоръчваме да прибягвате до тези стъпки поне два пъти седмично, разбира се, според честотата на употреба на вашите слушалки.

Източник:iMagazin