Първата публична бета версия на macOS Big Sur вече е налична

iMagazin
07/08/2020 ❘ 12:00

Появата на първата публична бета версия на новата компютърна операционна система на Apple е вече факт, а ние ще ви покажем как можете да я инсталирате и да изпробвате нововъведенията в нея още преди официалното й пускане през есента.

На първо място отбелязваме, че не е препоръчително да инсталирате която и да е бета версия на основното си Apple устройство, тъй като тя все още дава грешки и голяма част от приложенията, които използвате в ежедневието си, не са пригодени към нея. Можете да си припомните по-големите промени в macOS Big Sur, като натиснете тук, а ние можем да обобщим, че дизайнът и цялостното усещане все повече доближават операционната система за Mac до добре познатата ни iOS. Какво трябва да направите, за да изпробвате macOS Big Sur още днес?

За целта, посетете тази връзка: https://beta.apple.com/sp/betaprogram/ , изберете Sign Up и следвайте стъпките. Преди инсталирането на която и да е бета версия, силно препоръчваме да направите бекъп на своето устройство. Ако имате профил в програмата на Apple за бета тестване, просто трябва да се впишете в него. Когато вече имате достъп до beta testing портала на Apple, изберете Enroll Your Devices и macOS. След това, трябва да натиснете върху Enroll your Mac опцията и да кликнете на Download the macOS Public Beta Access Utility

В прозорецът, който ще се появи, разрешете свалянето на инсталациония пакет. Той ще се появи в Dowloads папката а вашия Mac, а за да извършите инсталацията просто трябва да го отворите и да следвате инструкциите на екрана. Когато процесът приключи, разделът Software Update на System Preferences ще се отвори автоматично. Тук ще видите опцията за надграждане до macOS Big Sur. Когато прецените, че имате достатъчно време за да извършите тази операция (размерът на пакета е около 12 GB, така че ще ви трябва известно време).

Когато свалянето приключи, вашият Mac ще се рестартира. Следвайте инструкциите на екрана и не след дълго ще можете да се докоснете до всички промени в macOS Big Sur още преди официалното пускане на системата. Отново напомняме, че не е препоръчително да рискувате с инсталирането на бетата на новата система на основното си устройство, но е хубаво да знаете, че ако нещо се обърка, имате възможност да се върнете към macOS Catalina.

Тук може да научите как да изпробвате и публичната бета версия на iOS 14, а за да се запознаете с част от промените в мобилната операционна система на Apple, посетете този линк

Източник:MacRumors