Ревю: Beats Solo3 Wireless

Konstantin
04/11/2016 ❘ 00:00

След като ви представихме по-бюджетния модел нови Beats слушалки – Beats EP, сега ще се спрем и на безжичните Solo3 Wireless. Както вече знаем, Apple залага на бъдеще без оплитащи се кабели, а Solo3 Wireless слушалките се вписват отлично в тази концепция. На пазара започнаха да излизат все повече модели безжични слушалки, а ние искахме да проверим дали Beats Solo3 Wireless са поредните такива или наистина правят разликата в сравнение с конкуренцията. Все пак, на цена от 575 лв., те трябваше наистина да ни убедят, че си заслужават инвестицията. Нашето любопитство към този модел произтича и от факта, че това са първите слушалки на пазара, включващи новия W1 безжичен чип на Apple (който ще бъде основен елемент и в доста интересните и леко причудливи AirPods слушалки, чието пускане на пазара все още се бави). Дизайн Съвсем традиционно, започваме представянето на продукта с преглед на неговия дизайн. На външен вид Beats Solo3 Wireless много приличат на своя предшественик – Solo2, който е един от най-популярните модели на Beats. Слушалките носят характерното за бранда младежко излъчване и са налични в много цветови опции, като вариантите в златно, сребърно, розово златно, черно и черен лак перфектно се съчетават с цвета на iPhone. Като цяло, няма нищо изненадващо в дизайна на Beats Solo3 Wireless, а слушалките се придържат към вече изпитаната визия, спечелила си много почитатели през годините.

Screen Shot 2016-11-04 at 15.46.35

Единственият упрек, който бихме могли да отправим към дизайна на Solo3 Wireless е, че за слушалки от този ценови клас очаквахме да имат малко повечко метал по себе си, вместо преобладаващата пластмаса. От друга страна, това би направило слушалките по-тежки, което може и да се превърне в неудобство. Колкото до възможностите за регулиране, Beats Solo3 Wireless предлагат достатъчно опции, така че слушалките да “лепнат” удобно на ушите ви, а диадемата да стои плътно и стабилно главата ви без да стяга (дори и ако решите да поразмахате главата си по-енергично от обичайното, както ние пробвахме). Наушниците са от мека кожа, която дава много приятно усещане, дори и при по-продължителна употреба. Друго удобство е възможността за сгъване на слушалките, които могат да придобият доста компактен размер.

Screen Shot 2016-11-04 at 15.57.40

В Beats логото на лявата слушалка има скрит бутон, благодарение на който можете да спирате и пускате музиката, която слушате, да отговаряте на обаждания и дори да активирате Siri. На нас ни трябваше известно време, за да свикнем, че бутонът е отляво, но след няколко посягания към дясната слушалка успяхме да се нагодим към тази особеност на дизайна на Solo3 Wireless. На дясната слушалка пък можем да открием бутона за включване и Bluetooth сдвояване.

Screen Shot 2016-11-04 at 15.53.20

Можем да обобщим, че външният вид на Solo3 е приятен, има много цветове, измежду които да изберете, слушалките са удобни и… са точно това, което очаквате. Със сигурност биха се харесали на голяма част от Apple феновете, още повече, че пасват идеално на новия iPhone 7. Липсата на изненади и експерименти в дизайна на Beats Solo3 Wireless ни накара да сме още по-нетърпеливи да ги пробваме и да разберем дали W1 чипът ще направи съществена разлика в сравнение с предишното поколение безжични Beats-ове. Звук

Screen Shot 2016-11-04 at 15.50.07

Две думи. Типичен Beats. Solo3 Wireless не изневеряват на традицията и репутацията на бранда, предлагащ слушалки с яки и мощни баси. Като набримчихме volume-то на max, главата ни буквално се разтресе от резониращия гръмовен бас (може и да сме изгубили някоя и друга мозъчна клетка, но усещането определено си заслужава). Силата на звука, идващ от тези слушалки, е наистина впечатляваща. Забелязахме, че част от него се разпространява и в околното пространство, защото колегите до нас в офиса се забавляваха в тон с нашата музика. За разлика от някои от първите модели на Beats, при Solo3 Wireless мощният бас не идва за сметка на качеството на останалите тонове от честотния диапазон. Средните и високите се чуват ясно и не се оставят да бъдат погълнати от могъщия бас, така че Solo3 Wireless са подходящи за слушане на разнообразна музика от широк спектър от жанрове. Свързване и обхват Ето, че стигаме и до най-интересната част. Дизайнът и звученето на Solo3 Wireless са характерните за Beats и не ни изненадаха по никакъв начин. W1 чипът обаче наистина прави разликата и то не само с предходните модели Beats, а и с голямата част от безжичните слушалки, които сме пробвали изобщо (дори и такива с още по-висока цена).

Screen Shot 2016-11-04 at 15.52.08

Свързването с нашия iPhone се осъществи веднага щом пуснахме слушалките (без чакане на пиукане на слушалките, без ровене и refresh-ване в Bluetooth настройките на телефона и допълнителни грижи). Пускаш ги и те просто започват да работят. Това е простотата, която Apple феновете със сигурност ще оценят и с малко носталгия ще си спомнят за продуктите на компанията от ерата на Стив Джобс. Веднага щом сдвоихме новите ни Beats-ове с iPhone-а си, те се появиха в Bluetooth настройките на останалите ни устройства в iCloud (в нашия случай iPad Air 2 и MacBook Air), което също е доста удобно. Друго предимство, което W1 чипът носи на Beats Solo3 е обхватът, който е наистина впечатляващ. Сдвоихме нашите Solo3 слушалки с компютъра и се поразходихме из офиса (според дисплея на нашия Fitbit Blaze се отдалечихме с 35 метра!), а Bluetooth връзката остана стабилна, без каквито и да било смущения. Досегашният ни рекорд за Bluetooth слушалки беше 15 метра, а сме изпробвали доста различни модели. Трябва да отбележим също, че голяма част от останалите подобни слушалки изпитват проблеми и при употреба в офиса, където е пълно с Bluetooth устройства, като мишки и клавиатури, а връзката на слушалките с компютъра често прекъсва или имаме трудности при сдвояването. С Beats Solo3 Wireless не срещнахме нито един от тези проблеми.

Screen Shot 2016-11-04 at 15.48.04

Батерията Животът на батерията на Beats Solo3 е удивителен. Тествахме ги в продължение на цяла работна седмица в безжичен режим (сложили сме кабела сумарно за около 45 мин – 1 час) и при нормални нива на звука за по 2-3 часа сутрин и също толкова следобед, а батерията остана на 17%. Така установихме, че 40-те часа живот на батерията, които Apple дават в характеристиките на слушалките, са наистина реални (за сравнение предишният модел - Solo2 Wireless, предлагаше живот на батерията от 12 часа, което означава, че този показател е подобрен с повече от 3 пъти). Ако все пак батерията ви свърши, на помощ идва функцията за бързо зареждане или Fast Fuel. Тя ви позволява с 5-минутно зареждане на слушалките да слушате музика в продължение на цели 3 часа! Заключение

Screen Shot 2016-11-04 at 15.53.30

Слушалките носят характерното за Beats звучене с фокус върху мощния бас, както и превърналия се вече в емблематичен дизайн на основаната от др. Дре компания. Beats Solo3 Wireless много приличат на своя предшественик – Solo2, но не се оставяйте външният вид да ви заблуди – намиращият се вътре W1 чип наистина е “голямата работа”. С живота на батерията от 40 часа, страхотния (и най-вече супер стабилен!) обхват на Bluetooth връзката, лесното сдвояване с iPhone-a и опцията за слушане на музика за цели 3 часа със само 5-минутно зареждане, W1 чипът на тези Beats-ове прави цената им да изглежда доста по-приемлива, а и ни кара да сме оптимисти за безжичното бъдеще на слушалките на Apple. Screen Shot 2016-11-04 at 16.02.34