Ревю: Powerbeats3. Качество. Мощ. Свобода.

Konstantin
25/02/2017 ❘ 00:00

Тези думи не са от трейлъра на поредния епичен исторически филм, нито ние сме си ги измислили. Те са изполозвани от Apple за представянето на едни от най-новите слушалки на Beats с вграден W1 чип, предназначени основно за спортуващите. В това ревю ще се опитаме да разберем до каква степен тези думи отговарят на реалността. С представянето на iPhone 7, интересът към безжичните слушалки достигна върховата си точка до този момент (както отбелязахме и когато сравнихме предшественика на обекта на днешното ревю - Powerbeats2, с безжичните B&O PLAY H5 слушалки). Вече ви представихме Solo3 Wireless, както и новите по-бюджетни слушалки с кабел на Beats – EP (които все още ползваме в офиса). Все още очакваме с голямо нетърпение появата на обещаните от Apple Beats X, както и регулярните доставки на Airpods, за да можем да се доберем до един чифт, който да тестваме. Дотогава, ще се задоволим с най-новия представител на Powerbeats линията, а именно Powerbeats3 Wireless – едни компактни, спортни in-ear слушалки. 01_powerbeats3_testДизайн Още преди да отворим кутията, можем да видим какво се крие в нея. Кратко описание на гърба пък ни запознава с основните предимства на Powerbeats3, като безжична връзка, дълъг живот на батерията, бързо зареждане, водоустойчивост, стабилност и възможност за контрол. Това, което е по-интересно, е цитатът от ЛеБрон Джеймс отстрани на кутията. За тези, които не са запознати, този 23-годишен джентълмен е професионален баскетболист и е една от най-големите звезди на НБА в последните години. Той участва в няколко реклами на Beats – срещу стабилен хонорар, разбира се. Според слуховете, ЛеБрон прибира по 30 милиона долара за всяко свое появяване пред камерата. Така че, ако сте си купили Powerbeats3, отделете няколко секунди да прочетете въпросния цитат.

02_powerbeats3_test_mega

Отваряйки кутията, първото, което виждаме, са слушалките – в нашия случай в цвят Shock Yellow (който не е толкова шокиращо жълт, колкото звучи). Останалите цветови опции, между които можете да изберете, са: Flash Blue, Siren Red и класическите изпълнения в черно и бяло. Слушалките изглеждат доста големи и имат характерния за Powerbeats дизайн, а огромното лого на Beats отстрани трудно може да остане незабелязано. За направата на слушалките е използван доста твърд материал, което ни кара да смятаме, че ще бъдат издръжливи. Частта, захващаща се за ушите, е по-мека и гъвкава, така че хем да не се счупи лесно, хем да не предизвиква неудобство при носене. Лявата слушалка играе роля и на контролен център, откъдето можете да включвате и изключвате вашите Powerbeats3. Малък LED индикатор пък показва статуса на батерията и слушалките.

03_powerbeats3_test

Свързващият кабел е с дължина 20-30 см, като тя може да се регулира. Той е сравнително тънък, което ни кара да мислим, че именно това е най-уязвимата част на слушалките. Плоският му дизайн може да доведе до не особено комфортно чувство на врата и задната част на главата ви. Отляво на кабела се намира контролерът, чрез който можете да регулирате всичко необходимо: да превключвате между песните, да правите пауза, да контролирате силата на звука, както и да отворите Siri. Бутоните са бързо откриваеми и разпознаваеми, натискат се лесно и не се усещат прекалено пластмасови. Неудобството е, че всеки пък, когато искате, да речем, да смените песента или да усилите звука, трябва да се пресягате до врата си, което не е особено приятно, докато спортувате, и най-вече, докато тичате. В кутията на слушалките можете да намерите три различни размера тапи, измежду които да изберете най-подходящите за вашите уши.

05_powerbeats3_test_mega

Кабелът за зареждане на Powerbeats3 е с дължина около 10 см, което може би е малко късо. От страната на слушалките жакът е Micro USB, а от другата стандартен USB-A накрайник. В близост до зарядното е гумената кесийката за пренасяне на слушалките, която няма ципове и копчета, а се отваря, след като я натиснете отстрани. Powerbeats3 пасват идеално вътре и няма да паднат, дори и да я разтърсите по-мощно. В заключение можем да кажем, че дизайнът на Powerbeats3 не е ултра елегантен, но това едва ли е най-важната характеристика, по която избираме своите слушалки за спорт. Все пак, тези слушалки са направени от качествени материали и изглеждат издръжливи. Цветовете са хубави, а и визията им носи характерния Beats почерк, който ще се хареса на феновете. Качество на звука и удобство С Powerbeats3 получаваме типичния за Beats звук. Може би басите все пак са прекалено преобладаващи, което обаче в случая на слушалките за спорт не е никак лошо и действа по-надъхващо, когато тренирате. Задължително е да подчертаем пак: Powerbeats3 са спортни слушалки. Именно по тази причина няма как да очакваме от тях кристално чист и невероятно прецизен звук – никой не обръща чак такова внимание на тези неща, докато тренира. Това, което търсим, е да усетим пулса на музиката – нещо, за което тези слушалки с мощен бас са отлични. Ако искате да потичате на фона на някой хаус микс, или да се поизпотите във фитнеса, подпомогнати от каращи се в ушите ви рапъри, с Powerbeats3 ще почувствате музиката и ще се раздадете на максимум.

06_powerbeats3_test

Като цяло, слушалките са доста удобни. Вярно е, че сме пробвали и по-комфортни такива, но отново трябва да отбележим, че това са спортни слушалки и няма да стоим с тях по цял ден. Още една причина, поради която Powerbeats3 няма да се превърнат в нашите нови офис слушалки е, че постоянното им слагане и махане не е никак удобно – нещо, което не е така при едни on-ear слушалки, като Beats EP или Solo3 Wireless, например. Стигаме и до W1 чипа. Вече изразихме своето възхищение от него, когато тествахме Solo3, а Powerbeats3 затвърдиха нашите впечатления. Сдвояването на слушалките с iPhone-a е наистина елементарно. Пускаш ги и те просто работят, без да се налага да се занимаваш с излишни настройки. Обхватът на Bluetooth-а също е впечатляващ, макар и ние да не изпробвахме да се отдалечим на цели 30 метра от iPhone-a си, колкото обещават от Apple, че е възможно – все пак залата, където тренираме, е малка, а и по принцип не обичаме особено да се разделяме със смартфона си, нито да го оставяме без надзор. Друго предимство на тези слушалки е 12-часовият живот на батерията. Ако приемем, че спортувате средно по 30 минути на ден, на теория едно зареждане в месеца ще ви е напълно достатъчно – разбира се, ако не използвате слушалките и в други случаи.

08_powerbeats3_test

Заключение С Powerbeats3, Beats отново ни поднасят това, което сме свикнали: добро качество, комфортен (в този случай не бихме казали красив) дизайн и характерно за марката звучене. Все пак, бихме определили тези слушалки като нишов продукт, тъй като не са особено удобни, ако ги използвате извън предназначението им и поради тази причина не бихме ги препоръчали на всеки. Ако обаче търсите комфортни и издръжливи безжични слушалки, с които да спортувате с още по-голяма мотивация, Powerbeats3 определено ще ви свършат добра работа.Screen Shot 2017-02-25 at 9.11.51