Следете активността си през заложеното iOS приложение Health

Konstantin
07/08/2020 ❘ 08:00

Вероятно вече и на вас ви се иска да изпробвате възможностите на iOS 14, но за целта ще се наложи да изчакате още малко време. Очакваната нова версия на мобилната операционна система ще се появи след около два месеца, а ние ще ви разкажем малко повече за заложеното приложение Health, през което всеки от вас може да следи своята физическа активност по доста лесен начин. За целта, ще се наложи да извършите няколко персонални настройки, които няма да ви отменат кой знае колко време.

За да се запознаете със заложеното Health приложение, трябва да разполагате с iOS поне версия осем, което означава само едно. Допускаме, че всеки потребител отговаря на малкото условие, но нека видим и каква е вашата следваща стъпка. Ще се наложи да активирате вградените сензори за движение във вашето устройство - отворете системните настройки, след това докоснете върху Privacy, изберете Motion & Fitness и включете Fitness Tracking.

Вече вашето iOS устройство може да бъде използвано като фитнес тракер, а за да прегледате спортните си показатели, докоснете върху бялата икона със сърце на заложеното приложение Health и създайте профил. Това не е толкова трудно, просто въведете име, фамилия, пол, височина и тежест, а ние имаме още една добра новина. Каквото и да правите, вече здравословната разработка винаги ще бъде с вас.

За да прегледате своята активност, отново трябва да преминете през Health, но този път изберете раздел Activity. Това е всичко, вече всеки от вас може да види точно колко стъпки е направил за определен период от време, колко етажа е изкачил или пък какво разстояние е преминал в километри с нормално ходене или бягане.

Разработката няма да измери изминатото разстояние, когато се намирате в превозно средство, а при положение, че искате да използвате избран фитнес тракер, гривна или пък смарт часовник, това може да стане по доста лесен начин. Просто свържете аксесоара с вашето iOS устройство, след това преминете през Activity и докоснете върху Sources. Остава да активирате свързаното устройство и сте готови да преминете към един по-здравословен начин на живот.

Източник:iMagazin