Споделяне на интернет парола през iOS

iMagazin
20/08/2020 ❘ 11:59

Ако все още не сте се запознали с удобната опция за споделяне на Wi-Fi парола между две iOS или macOS устойства, днешната статия определено ще ви бъде от полза. Функцията не е нова, но може да ви спести доста време, особено когато не знаете каква е паролата на Wi-Fi мрежата, към която искате да се свържете.

За целта, трябва само да отключите своя iPhone или iPad, да го доближите до ответното устройство, което желае да се свърже към позната за вас мрежа и сте готови. Паролата ще се прехвърли автоматично, а ние ще ви покажем точно какви стъпки трябва да предприемете. Преди да изпробвате малката, но от друга страна и изключително полезна възможност, ще се наложи да подготвите вашите устройства. Всяко от тях трябва да разполага с iOS 11 или някоя от следващите актуализации на операционната система. Остава само да активирате вградените Wi-Fi и Bluetooth модули, да се уверите, че всяко от устройствата е добавено като запис в Contacts на ответното и сте почти готови, но има и още една особеност. Източникът на Wi-Fi парола трябва да бъде свързан към съответната мрежа, която желае да сподели.

Вземете устройството, което искате да се свърже към безжичната мрежа, след това отворете Settings, докоснете върху Wi-Fi и изберете желаната мрежа. Пред вас ще се появи поле за въвеждане на парола и идва ред на най-интересната част. Отключете вече свързаното устройство и го доближете да това, което желае да изгради връзка. На екрана на свързаното устройство ще се появи прозорец, който ви позволява да споделите паролата, а вие просто трябва да докоснете върху Share Password. Ответният iPhone или iPad автоматично ще изгради връзка, а на вас не ви остава нищо друго, освен да докоснете върху бутон Done, за да приключите с малката настройка. 

Трябва да знаете, че за да се възползвате от полезната възможност, няма никакво значение по какъв начин е заключена вашата безжична мрежа. Достатъчно е само едното устройство вече да е свързано към нея, но има и още една малка особеност. Няма никаква причина да се притеснявате с кого споделяте вашата парола. Дори и да изгради връзка със съответната мрежа, ответната страна няма никакъв достъп до паролата. Тя не може да бъде разгледана, но от друга страна, може да бъде споделена с трети iPhone или iPad.

Повече за възможностите, с които се отличава очакваната през септември нова версия на мобилната операционна система на Apple - iOS 14, може да разберете, като посетите тази връзка, а за да разберете как да споделите мобилния интернет на вашия iPhone или iPad с друго устройство, натиснете тук.

Източник:iMagazin