Сравнение на размерите на настоящите и очакваните iPhone-и

iMagazin
09/07/2020 ❘ 12:00

Както вече знаете, през есента очакваме появата на четири нови модела iPhone. С тях, 2020 година, ще ни донесе цели 5 нови разновидности на iPhone, включвайки iPhone SE, който беше представен преди няколко месеца. При толкова много модели за потребителя става все по-трудно да се ориентира кой е най-подходящ за неговите нужди. Ето защо ще ви покажем едно сравнение между размерите на настоящите и очакваните поколения iPhone, така че да добиете представа кое би било най-удачно за вашите нужди.

Нека си припомним какви са размерите на диагонала на екрана на актуалните модели iPhone:

  • iPhone 11 - 6.1 инча
  • iPhone 11 Pro - 5.8 инча
  • iPhone 11 Pro Max - 6.5 инча
  • iPhone SE - 4.7 инча

Любопитно е да отбележим, че с появата на iPhone 12 през есента, очакваме Apple да въведе два нови размера смартфон, които от компанията не са произвеждали досега - 5.4 инча и 6.7 инча. По-малкото предложение ще бъде ориентирано към почитателите на компактните смартфони (като първото поколение SE, например, и дори iPhone 7/8). Ето няколко снимки, на които можете да се убедите, че разликата в габаритите не е толкова съществена и очакваното устройство би се побрало в почти всеки джоб. 

Размерът на iPhone 11 Pro e идентичен с този на iPhone X и Xs, като същото се отнася за размерите на iPhone 11, XR и 6.1-инчовият iPhone 12. Виждаме, че любителите на големите смартфони определено няма да останат разочаровани от 6.7 инчовото очаквано поколение, а с всички прогнозирани варианти, Apple ще може да покрие нуждите на огромна част от своите потребители, предлагайки iPhone-и с разнообразни габарити и характеристики. Оставяме на вас да прецените кой размер iPhone ви допада най-много.

Източник:MacRurmos