Вече може да инсталирате macOS 10.14.6

Konstantin
23/07/2019 ❘ 00:00
За разлика от повечето предишни версии на настолната операционна системата, при macOS Mojave визуалните промени са доста сериозни, което не означава, че разработчиците от Apple са се ограничили единствено с тях. Предложението се отличава с много нови възможности и с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, а ние имаме една добра новина. Вече всеки потребител може да инсталира поредната Mojave актуализация или версия 10.14.6, която се появи преди броени часове. На пръв поглед разработката няма да ви запознае с никакви промени или нови възможности, но това не означава, че трябва да я подминавате с лека ръка. Всяка актуализация на Apple, колкото и малка да изглежда, поправя появили се грешки, подобрява наличните защити, добавя нови такива и не само. Ако искате вашият настолен или преносим Apple компютър да функционира правилно, както и съдържанието ви да бъде в изключително защитена среда, трябва да инсталирате всяка актуализация без да се замисляте, което важи и за 10.14.6. За да преминете към официалната версия на macOS 10.14.6, кликнете върху логото на Apple, след това върху Software Update и стартирайте процеса, след като кликнете върху Update now, но нека да видим и с какви промени може да се похвали предложението:
  • Вариант за достъп до свалени материали през раздел My Magazines на Apple News.
  • Добавя всички свалени материали, включително и вестници към началния раздел на Apple News+.
  • Възможност за премахване на всички свалени и запаметени материали през Apple News, след като преминете през раздел History, след това Clear и докоснете върху Clear All.
  • Поправки на грешки и подобрения в защитата на вашия Mac.
  • Вероятно с тази разработка компанията започва да подготвя операционната система за очакваната Apple Card услуга (кредитна карта, която ще може да се зарежда чрез Apple Pay), макар и в официалната бележка към macOS 10.14.6 да не се споменава за това.
Ако все още използвате macOS Sierra или High Sierra, може да подобрите защитата на вашия Mac, след като инсталирате Security Update 2019-004 в комплект с актуализация на заложеното приложение Safari още сега, след като потърсите разработката в раздел Updates на App Store и стартирате процеса.