Вече можете да инсталирате първата поправка на iOS 13.6

iMagazin
13/08/2020 ❘ 07:32

Докато сме в очакване на официалната версия на iOS 14, която трябва да се появи през есента, Apple пусна първата поправка на настоящата версия на мобилната си операционна система, а ние ще ви покажем какви са новостите в iOS 13.6.1 и как да я инсталирате.

Около месец след появата на шестата основна актуализация на iOS 13, нейната първа поправка вече е факт. Както обикновено, когато става въпрос за поправка на дадена версия, промените в нея не са особено съществени и многобройни. Ето какво пишат от Apple в официалната бележка:

iOS 13.6.1 поправя бъгове на вашия iPhone.

  • Адресира проблем, при който ненужни системни файлове може да не се изтриват автоматично, когато свободното пространство за съхранение е малко
  • Отстранява проблем, свързан с управлението на температурата, при който дисплеите на някои iPhone-и показват зелен оттенък
  • Отстранява проблем, при който Exposure уведомленията (свързани с това дали има възможност да сте били изложени на COVID-19), може да са деактивирани за някои потребители.

Твърде вероятно е iOS 13.6.1 да е един от последните ъпдейти на iOS 13 преди появата на новата операционна система iOS 14. За да инсталирате поправката, отворете Settings, след това General, докоснете върху Software Update, свалете и инсталирайте актуализацията и сте готови. Ето и всички устройства, които са съвместими с iOS 13.6.1:

Източник:iMagazin