Вече можете да инсталирате първата поправка на iOS 14

iMagazin
28/09/2020 ❘ 08:10

Новата мобилна операционна система на Apple - iOS 14, дебютира на 16 септември и вече може да се похвали със сериозна потребителска база. Ако все още не сте я инсталирали, сега можете да направите тази крачка, като се прехвърлите директно към нейната първа поправка - iOS 14.0.1.

Основната насоченост на поправката е свързана с отстраняване на някои бъгове, съпътстващи iOS 14.

  • Поправка на грешка, при която настройките по подразбиране на браузъра и мейл клиента се нулират при рестартиране на iPhone-a
  • Отстраняване на проблем, при който камерата на показва превю при iPhone 7 и iPhone 7 Plus
  • Отстраняване на проблем, при който iPhone не се свързва с Wi-Fi мрежа
  • Отстраняване на проблем, при който потребителят не може да изпрати имейл чрез определени мейл доставчици

Можете да инсталирате iOS 14.0.1, като отворите Settings приложението, след което натиснете върху General и Software Update.

Заедно с поправката на операционната система за iPhone, от Apple пуснаха такива и на iPadOS, tvOS и watchOS. Те отново отстраняват бъгове, а тези при iPadOS 14.0.1 са същите като в iOS 14.0.1, докато при системата за смарт часовника на компанията се поправя грешка, при която някои карти в Wallet не са активни за определени потребители.

Обобщение на новостите в последните операционни системи на Apple, можете да намерите, като посетите тази връзка, а ето и някои от основните нововъведения в iOS 14:

За да инсталирате iOS 14 и нейната първа поправка още сега, трябва да разполагате с някое от следните мобилни смартфон устройства на Apple:

Източник:iMagazin