Вече можете да инсталирате седмата актуализация на iOS 13

iMagazin
02/09/2020 ❘ 07:54

Докато сме в очакване на официалната версия на iOS 14, която трябва да се появи през есента, Apple пусна поредната основна актуализация на настоящата версия на мобилната си операционна система. Тук ще ви покажем какви са новостите в iOS 13.7 и как да я инсталирате.

За да преминете към iOS 13.7, отворете Settings, след това General, докоснете върху Software Update, свалете и инсталирайте актуализацията и сте готови. Ъпдейтът включва нова система, с която можете да проверявате дали сте изложени на COVID-19, без да е необходимо да инсталирате допълнително приложение за целта. След като извършите актуализацията, ще видите нова Exposure Notification секция в Settings приложението на вашия iPhone. От там ще можете да зададете дали да получавате уведомления в случай, че има шанс да сте били изложени на COVID-19. Функцията работи в съответствие с данните от местните здравни власти и не е налична навсякъде, включително и в България. Ако се опитате да активирате опцията, ще се появи екран, съобщаващ, че тя не е налична за нашата територия.

Заедно с iOS 13.7, Apple пусна и iPadOS 13.7. Макар и Exposure Notification уведомленията да не са налични за iPad, актуализацията включва поправки на грешки и бъгове. Очакваме iOS 13.7 да бъде последната основна актуализация преди излизането на новата операционна система iOS 14 през есента. Можете да си припомите някои от ключовите нововъведения в iOS 14, като промените в Maps за iOS 14, тези в Messages, тези в Safari, или чисто новото фабрично приложение на Apple - Translate, също можете да видите как ще се промени дизайнът и функционалността на Home екрана и как системата може да превърне iPhone в ключ за вашата кола.

Ето и всички устройства, които са съвместими с iOS 13.7

Източник:iMagazin