Видове калъфи и как да изберете подходяща защита за своя iPhone

iMagazin
27/07/2020 ❘ 12:00

Всеки от нас има възможност да индивидуализира своя iPhone, избирайки такъв калъф, който подхожда най-много на личните ни вкусове, нужди и предпочитания. Тук ще се спрем на няколко основни типа калъфи.

Мнозина биха казали, че калъфът е излишен аксесоар, но ние определено не можем да се съгласим. Независимо колко красив е вашият iPhone, в него ежедневно пренасяте много и важна информация, като той е и основното ни средство за правене на снимки и комуникиране със заобикалящия ни свят. В никакъв случай не бихме искали да го надерем или да го “контузим” (не забравяме, че iPhone-ът е и доста скъпа вещ). Ето няколко типа калъфи, които можете да изберете.

Оригинален Apple силиконов или кожен калъф

Ако искате да заложите на любимия бранд, можете да облечете смартфона си в оригинални “епълски” дрехи – кожени или силиконови. И двата варианта прилепват плътно по корпуса на iPhone-и не му придават излишен обем, а отвътре са с микрофибърно покритие, което осигурява не-лоша защита на вашия телефон. Кожените придават премиум усещане при допир, като е добре да отбележим, че все пак става въпрос за естествена кожа, която се износва с времето. Силиконовите пък предлагат много голям избор от цветове, подходящи за всеки вкус. Хубаво е да отбележим, че рамката на калъфите на Apple идва по-високо от стъклото на iPhone-a, което му осигурява известна защита при падане, както и от драскотини при оставяне надолу с дисплея върху повърхност.

Прозрачен калъф

Разбира се, прозрачните калъфи са един от най-популярните избори. Те са евтини и оставят изцяло на показ красивия ви iPhone. Не осигуряват особена защита, но все пак предпазват от драскотини, което е важно, особено ако носите телефона в дамската си чанта или в джоба, заедно с ключовете. Прозрачните калъфи са най-новото попълнение сред оригиналните калъфи на Apple за iPhone - налични са за iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Ако разполагате с друг модел iPhone, или просто искате да заложите на по-бюджетно решение, можете да изберете прозрачен калъф на друг производител, като Artwizz, Griffin и Moshi.

Елегантни

Ако сте решили да заложите на някой елегантен калъф, можете да се спрете на калъфите на Decoded, Native Union или Knomo. Те са прецизно ръчно изработени от висококачествена естествена кожа и са налични са в няколко цвята. Със сигурност няма да загрозят iPhone-а ви, а дори ще му придадат известен стил. Има модели, при които можете да сложите и карта на гърба.  

Практични

Калъфите тип книга може да не са ни любимите, но определено са функционални, понеже хем осигуряват защита на вашия iPhone и неговия екран, хем можете да ги сложите в техните джобове и най-необходимите си неща - документи, пари, карти. По този начин може въобще да не носите портфейл. Има и красиви варианти като, TwelveSouth BookBook, а дизайнът на Moshi SenseCover ви позволява да виждате част от екрана на устройството (като часа и датата) без да отваряте калъфа. Можете да отговаряте и на обаждания (отново при затворен калъф), благодарение на магнитната лента. Не бива да пропускаме и Leather Folio калъфите на Apple, които могат да се похвалят с много високо качество, разбира се, на подобаваща цена.

Удароустойчиви

Ако имате дете вкъщи, често излизате вечер, или просто не сте от най-внимателните, удароустойчивите калъфи могат да ви спестят някое и друго посещение в сервиза за смяна на дисплей. Тук брандовете, които препоръчваме, са Griffin, Urban Armor Gear (UAG) и Speck.

Източник:iMagazin