Вижте как да използвате Emergency SOS през вашия iPhone

Konstantin
18/07/2020 ❘ 09:00

Последната версия на iOS може да се похвали с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, което оказва отражение предимно върху по-старите iPhone поколения. Статистически допускаме, че вече и вие сте инсталирали iOS 13, но нека да се върнем към полезната Emergency SOS възможност, която се появи с версията на мобилната операционна система преди около 2 години.

Ако все още не знаете как да активирате Emergency SOS, това може да стане по доста лесен начин. Достатъчно е само да натиснете пет последователни пъти бутона за включване/събуждане на вашето устройство или да го задържите натиснат в комбинация с някой от двата бутона за усилване или намаляване на звука при всички поколения след iPhone 8 и сте готови. В горната част на екрана ще се появи стандартният вариант да изключите устройството, а ние се надяваме, че няма да ви се налага да се възползвате често от следващите две функции.

Ако искате да наберете националния спешен номер 112, плъзнете пръст върху Emergency SOS, а за да се възползвате от Medical ID, ще се наложи да направите една предварителна настройка. Отворете Settings, след това докоснете върху Emergency SOS и преминете към Emergency Contacts in Health. Остава да създадете Medical ID, ако все още не сте или пък просто да редактирате вече създаден профил, като докоснете върху бутон Edit, който се намира в горния десен ъгъл на екрана.

Включете Show When Locked, след това въведете внимателно вашите данни, като височина, тегло, кръвна група, лекарства, които приемате и такива, към които проявявате непоносимост и всичко, което трябва да знае за вас всяко медицинско лице и сте готови. При спешен случай, просто вземете вашето iOS устройство, влезте в полезния раздел, дори при заключен режим на екрана, плъзнете върху Medical ID и споделете информацията.

Разполагате с възможност да добавите и неограничен брой свързани контакти, които при набиране на 112 през Emergency SOS ще получат iMessage с информация за вашето действие и локацията ви. За целта, отново докоснете върху Edit в раздел Emergency Contacts in Health и добавете някой роднина или приятел под Emergency Contacts. Запазете настройката по стандартен начин и сте готови.

Източник:iMagazin