Вижте как да персонализирате Location Services през iOS и iPadOS

Konstantin
21/08/2020 ❘ 14:00

Вероятно измежду всички използвани от вас iOS и iPadOS приложения присъстват не малко варианти, които карат устройството да проверява вашата локация във фонов режим и то дори без да се нуждае от нея. За да персонализирате тази настройка, отворете Settings, след това Privacy и докоснете върху Location Services. От тук може да забраните на което и да е от инсталираните приложения да се допитва за вашата актуална локация, а ние ще ви покажем как и кога да изключите напълно всички Location Services.

Преди всичко, трябва да знаете, че за да определи вашето точно местоположение, Location Services използва не само вградения GPS модул, но и тези за безжична Wi-Fi мрежа и Bluetooth, докато причините за деактивирането на полезната възможност се свеждат до две основни – ако желаете да скриете своята локация от всички приложения, които използвате или пък искате да спестите от енергията на вградената батерия, особено когато нямате възможност да я заредите в близките няколко часа. Нека видим и какви стъпки трябва да предприемете, за да изключите Location Services:

  • Отворете Settings през своя iPhone или iPad.
  • Преминете през раздел Privacy.
  • Докоснете върху Location Services.
  • Отново докоснете върху Location Services.
  • Изключете полезната възможност по стандартен начин.
  • Потвърдете действието си, като изберете Turn Off.

Ако вече сте преминали през описаните стъпки, вашето iOS или iPadOS устройство няма да сподели локацията ви с нито едно от инсталираните приложения, но има и една малка особеност. Функцията ще се активира автоматично в режим на Emergency SOS, което е съвсем разбираемо. При положение, че вече сте заредили батерията на своето устройство или пък локацията ви не е поверителна, може да включите отново Location Services. За целта, повторете описаните стъпки и сте готови, а ние ви припомняме, че само след няколко седмици ще се запознаем и с официалната версия на iOS 14. Повече за нея може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник:iMagazin