Вижте как да се грижите за своя iPhone през горещото лято

Konstantin
02/07/2020 ❘ 10:00

Не само летния сезон, но и високите температури вече са факт. Надяваме се че разпускате на някое приятно и прохладно място и ви припомняме, че горещините оказват отражение и върху работата на всяко iPhone поколение. Бихме допуснали, че част от вас вече са се запознали с императивното съобщение на операционната система, гласящо да охладите устройството си, преди да го ползвате отново, но дори и да не сте, възможността това да се случи е доста голяма. Съветите, с които ще ви запознаем не са ексклузивни, но е хубаво да се придържате към тях.

Работната температура на всяко iOS устройство по каталог е между -20º и 45º C, но по-интересното е какво ще се случи ако преминете горната граница. Не само ще видите горното известие за задължително охлаждане, но и излагате вградената батерия на опасност от повреда. Тя няма да настъпи моментално, но все пак не трябва да забравяте, че това ваше действие може да скъси нейния живот, а вие със сигурност не искате това.

До тази температурна граница може да стигнете изключително лесно. Оставяте своя iPhone под пряка слънчева светлина за около половин час (което не е препоръчително) и неприятната забрана за използване ще се появи на екрана на устройството, но преди това ще има известно забавяне в неговата работа. Високата температура оказва влияние и върху скоростта на вашия iPhone. Всеки вграден компонент отделя топлинна енергия, но главната причина за забавянето се крие в мощния процесор, без значение от неговото поколение.

За да оптимизирате работата на своя iPhone по време на горещите летни месеци, отправете поглед към всички фоново стартирани приложения, които, въпреки че не използвате в този момент, изразходват никак не малка част от ресурсите на вградения процесор. Изключете ги, след това деактивирайте и своите Bluetooth и Wi-Fi модули през Control Centre. Вече сте направили всичко необходимо, но при положение, че срещнете неприятното известие – вероятно въпреки превантивните мерки температурата на устройството е преминала допустимите 45º C.

Единственото нещо, което може да направите при това положение е да поставите своя iPhone по възможност на по-хладно място или на сянка, както и да свалите предпазния калъф, стига да ползвате подобен аксесоар. С тази стъпка ще катализирате процеса по охлаждане на компонентите през корпуса, а ние ви препоръчваме да не използвате веднага устройството след като се скрие известието за прегряване. Оставате своя iPhone поне за още четвърт част, през което време неговия корпус ще достигне до по-ниска температура, както и вградените компоненти, които имат нужда от охлаждане.

Източник:iMagazin