Вижте къде сте паркирали колата си през Maps или Waze за iOS

Konstantin
09/07/2020 ❘ 07:00

Ако вече сте срещали известие на своя iPhone, което разкрива къде сте паркирали своя автомобил, вероятно имате представа какво представлява Parked Car. Полезната функция дебютира с десетата версия на мобилната система, но и при iOS 13 нещата не стоят по по-различен начин. Реално погледнато, за да се възползвате от нея, не трябва да правите нищо сложно, освен една малка настройка, която няма да ви затрудни по никакъв начин.

Благодарение на Parked Car, всеки от вас може да види къде е паркирал своя автомобил, след като отвори заложеното приложение Maps. Единственото нещо, което трябва да направите за целта, е да напишете името на функцията в полето за търсене и сте готови. Пред вас ще се визуализира информация точно къде се намира съответният автомобил, преди колко време е паркиран, както и вариант да видите по какъв начин да стигнете до него, но има и още нещо. Може да добавите и снимка на съответната локация, както и пояснителна бележка, непосредствено след като паркирате, а ние ще ви покажем как да активирате Parked Car.

Отворете Settings, след това влезте в раздел Maps и потърсете Show Parked Location. Остава да включите опцията по стандартен начин и сте готови, но има и една особеност. За да използвате Parked Car, трябва да разполагате с автомобил с Bluetooth аудио/инфотеймънт система или такава, която да е съвместима с CarPlay. Освен това, вашето устройство трябва да бъде свързано към автомобилната система, когато паркирате. Всеки път, когато връзката прекъсне, вашият iPhone ще покаже известие, с което потвърждава, че мястото на което сте паркирали е запаметено.

При положение, че искате да добавите пояснителна бележка или пък снимка, докоснете с пръст върху известието, добавете желаното съдържание и сте готови. Разполагате с възможност да активирате и деактивирате Parked Car по всяко време, но има и още нещо. Ако използвате Waze във своето ежедневие, трябва да знаете, че разработката също може да ви покаже къде сте паркирали своя автомобил, като за целта не трябва да предприемате никакви допълнителни настройки - когато връзката прекъсне (изгасите автомобила), Waze ще запамети на картата съответната локация с икона на автомобил.

Източник:iMagazin