Залагане на автоматично включване и изключване на вашия Mac

Konstantin
26/08/2020 ❘ 08:00

Ако искате да превърнете вашия Mac в безжичен Wi-Fi рутер, това може да стане по един доста лесен начин. Всеки потребител може да се възползва от настолния вариант на Personal Hotspot, а ние ще ви запознаем с още една възможност в macOS, която определено може да ви бъде от полза, примерно ако искате да свалите съдържание с по-големи размери през малките часове от денонощието.

Достатъчно е да разполагате с някоя от последните версии на macOS и без никакъв проблем може да се възползвате от полезната функция за автоматично включване, събуждане, изключване, преминаване в спящ режим или рестартиране на вашия Mac в предварително зададен час и минута. Реално погледнато, всеки от вас може да каже на своя компютър не само кога да се включи, но и след колко време да се изключи, като за целта трябва да направите една малка настройка.

Отворете системните настройки, потърсете Energy Saver, след това кликнете върху Schedule – малкия бутон, който се намира в долния десен ъгъл на екрана и сте почти готови. Остава само да сложите отметка пред Start up or wake и да зададете точно в кой ден и в колко часа желаете вашият Mac да се включи или пък кога да се изключи по автоматичен начин. Потвърдете настройката, като клинете върху ОК и сте готови.

Вече вашият Mac може да се включи и да стартира автоматично, примерно предварително зададено съдържание за Download през малките часове на денонощието или пък просто да го оставите включен в края на работния ден и той да се изключи без вашата намеса след определено време, което сте преценили, че е достатъчно, за да бъде изпълнен предварително стартиран от вас процес, а за да се запознаете с очакваната след около месец изцяло нова версия на macOS, посетете тази връзка.

Източник:iMagazin